Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме спанака и лука. Накълцваме спанака и лука на ситно. Задушаваме ги в малко вода да омекнат.
Отцеждаме зеленчука и към него прибавяме сиренето, разбитите яйца, ситно нарязаните копър и магданоз. Сгорещяваме олиото и с него напръскваме всяка кора.
Слагаме по два съседни краища на корите (под ъгъл) от плънката. Навиваме на руло по диагонал, а след това завъртаме на охлюв. Нареждаме ги в намазнена тава. Напръскваме ги с олио (може да сложим по бучица масло).
Запичаме на умерена фурна. Когато са готови ги напръскваме с вода, покриваме с хартия и кърпа и оставяме на студено 30 минути. Поднасяме с кисело мляко.