Паста Патафри (Pate a frire)

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
17/05/2011
"За приготвянето на вкусни панирани жабешки бутчета или пилешки филенца от ключово значение е панировката. Класическата паста Патафри ще превърне обикновеното рибено филе в истинско гурме ястие "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105 778
  • Преглеждания за месеца1464
  • Преглеждания за седмицата171
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 250 грама
  • яйца - 3 броя
  • яйца - 3 белтъка
  • бира - 250 г светла, може и мляко или вода
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, направете кладенче, добавете яйцата и малко олио. Започнете да разбърквате с брашното - първоначално с шпатула, а после с тел, като прибавяте посетепенно и бирата (млякото).

Трябва да се получи гладка, хомогенна смес. Добавете и останалото олио и разбъркайте. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол, а ако панирате нещо сладко, добавете и малко захар.

Внимателно смесете белтъците със сместа. Когато започнете да панирате, оваляйте първо в брашно, после в паста Патафри.

Стъклена купичка диаметър 6 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стъклена купичка диаметър 6 см
1.36 лв.
Виж ››

Лесни за употреба и много практични стъклени купички, подходящи за сосове, кремчета, ядки или др.

Рейтинг

5 10
4 3
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
08.01.2018 12:15
Колега, мога да Ви препоръчам една книга
More fast food my way
Jacques Pepin, 2008 г.
Има я като електронно издание.
Няма защо да откривате топлата вода.
По-добре четете повече.
0
2
Тединка
Тединка
16.03.2012 20:43
Аз, когато нямам бира - слагам 1 чаша вода около 1 ч. л. сода и малко лимонов сок. Пак си става страхотно пухкава! Дори и олио не слагам!
5
1