Спанак с ориз и джоджен

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
09/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 294
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 500 г, замразен
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 ч.л. сух или 4 стръка пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и запържваме лука и когато стане прозрачен, добавяме размразения спанак.

Задушаваме за кратко и сипваме измития ориз, джоджена, сол и пипер, разбъркваме и добавяме чаша топла вода.

Когато водата се поеме, прехвърляме ястието в тавичка, сипваме още една чаша вода и запичаме във фурна за около 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар