Начин на приготвяне
При приготвянето на ориза със спанак на тиган, предварително сложете ориза в съд със студена вода. Оставете го да се накисне поне за няколко часа.
Спанакът може да се използва както пресен, така и замразен. Ако използвате пресни спаначени листа, трябва да ги измиете и нарежете грубо.
Ако готвите със замразен спанак, няма нужда да го размразявате преди готвене.
Загрейте тигана със зехтина.
Изчистете лука и морковите и ги нарежете на дребни кубчета. Сложете зеленчуците да се задушат в загрятата мазнина. Щом омекнат добавете и спанака.
Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер. Оставете да се задушат за 5-6 минути.
Тогава добавете и предварително измития ориз.
Разбъркайте ориза на тиган и добавете зеленуковия бульон. Оставете ястието от ориз със спанак на котлона до омекването на ориза.