Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Пролетен ориз със спанак и сметана на тиган

Пролетен ориз със спанак и сметана на тиган

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Пролетен ориз със спанак и сметана на тиган
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Добър апетит с ориза със спанак на тиган"

Необходими продукти

  • спанак - 150 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 3 с.л.
  • грах - 3 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • зехтин
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - зеленчукова на Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза 1:4 в подсолена вода. Когато е готов, но да не е разкашкан, го измиваме добре в студена вода и го оставяме да се отцеди от водата. В дълбок тиган слагаме 2-3 с.л. зехтин и нарязания зелен лук, за да го запържим.

През това време нарязваме спанака на едро и морковите на кубчета. Добавя ги към лука заедно с царевицата и граха. След като зеленчуците омекнат, слагаме ориза към тях и разбъркваме добре. Готвим още около 10 минути под капак.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и зеленчукова подправка. След като сме овкусили, добавяме 2 с.л. заквасена сметана към топлия ориз, разбъркваме и нашият ориз на тиган е готов. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: