Начин на приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на хапки и се овкусяват със сол, черен пипер и унисос. Гъбите и лукът се почистват, измиват и нарязват. В дълбок тиган се слага олио и се сгорещява. Добавят се лукът и гъбите и се задушават.
След това се прибавя пилешкото месо. Разбърква се и се оставя да се задуши, докато месото побелее. След това се изсипва течната сметана, добавя се малко вода и от зеленчуковата подправка на Маги.
Оставя се така за малко и се слага топеното сирене, което е нарязано или настъргано. Разбърква се и се захлупва с капак. Когато сметаната се сгъсти и ястието с пилешко е готово, се посолява и се слага черен пипер на вкус.
По желание сервираме Пилешко на тиган със сметана върху картофено пюре с мляко.
Пилешкото със сметана поднасяме с пърленки по селски.