Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко на тиган със сметана

Пилешко на тиган със сметана

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Пилешко на тиган със сметана
Снимка: Геновева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • течна сметана - 500 мл
  • топено сирене - 50 г
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова, на Маги
  • зелен лук - 2 стръка
  • гъби - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • унисос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на хапки и се овкусяват със сол, черен пипер и унисос. Гъбите и лукът се почистват, измиват и нарязват. В дълбок тиган се слага олио и се сгорещява. Добавят се лукът и гъбите и се задушават.

След това се прибавя пилешкото месо. Разбърква се и се оставя да се задуши, докато месото побелее. След това се изсипва течната сметана, добавя се малко вода и от зеленчуковата подправка на Маги.

Оставя се така за малко и се слага топеното сирене, което е нарязано или настъргано. Разбърква се и се захлупва с капак. Когато сметаната се сгъсти и ястието с пилешко е готово, се посолява и се слага черен пипер на вкус.

По желание сервираме Пилешко на тиган със сметана върху картофено пюре с мляко.

Пилешкото със сметана поднасяме с пърленки по селски.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: