Начин на приготвяне
Сваряваме ориза 1:4 в подсолена вода. Когато е готов, но да не е разкашкан, го измиваме добре в студена вода и го оставяме да се отцеди от водата. В дълбок тиган слагаме 2-3 с.л. зехтин и нарязания зелен лук, за да го запържим.
През това време нарязваме спанака на едро и морковите на кубчета. Добавя ги към лука заедно с царевицата и граха. След като зеленчуците омекнат, слагаме ориза към тях и разбъркваме добре. Готвим още около 10 минути под капак.
Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и зеленчукова подправка. След като сме овкусили, добавяме 2 с.л. заквасена сметана към топлия ориз, разбъркваме и нашият ориз на тиган е готов. Да ви е сладко!