Ориз с телешко на тиган

Ориз с телешко на тиган1 / 2
26/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г филе
  • домати - 400 г
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 2 стръка пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 1/2 ч.ч, може и от кубче
  • вино - 50 мл червено, сухо
  • олио - 2 с.л.
  • риган - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в тиган в сгорещено олио нарязаното на едри парчета телешко месо, наситнения чесън и лука, нарязан на пръстенчета.

Прибавете нарязаните на едри парчета чушки и домати, бульона и виното и задушете под капак 5 мин.

Сипете ориза, който предварително сте накиснали за час във вряла подсолена вода, червения и черния пипер, солта и ригана и задушете още 10-ина мин.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: