Ориз със спанак на тиган

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Ориз със спанак на тиган
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Много вкусен ориз със спанак на тиган"

Необходими продукти

  • ориз - 200 г
  • спанак - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 4 ч.ч.
  • черен пипер - щипка
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При приготвянето на ориза със спанак на тиган, предварително сложете ориза в съд със студена вода. Оставете го да се накисне поне за няколко часа.

Спанакът може да се използва както пресен, така и замразен. Ако използвате пресни спаначени листа, трябва да ги измиете и нарежете грубо.

Ако готвите със замразен спанак, няма нужда да го размразявате преди готвене.

Загрейте тигана със зехтина.

Изчистете лука и морковите и ги нарежете на дребни кубчета. Сложете зеленчуците да се задушат в загрятата мазнина. Щом омекнат добавете и спанака.

Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер. Оставете да се задушат за 5-6 минути.

Тогава добавете и предварително измития ориз.

Разбъркайте ориза на тиган и добавете зеленуковия бульон. Оставете ястието от ориз със спанак на котлона до омекването на ориза.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: