Начин на приготвяне
В сгорещено олио запържваме измитите ситно нарязани спанак и чесън. Добавяме солта и черния пипер и продължаваме да бъркаме на слаб огън.
За соса разтопяваме маслото и към него прибавяме брашното и прясното мляко като продължаваме да бъркаме сместа докато стане на гъст сос. Добавяме индийското орехче и солта. Сваляме соса от огъня и оставяме настрана като захлупваме съда с капак. Смесваме соса с изпържения спанак.
Намазваме с мазнина кръгла форма за тарт. В нея слагаме едната кора, така че краищата на кората да са извън съда. Намазваме кората с олио и върху нея слагаме втората кора, накъсана на парчета.
Върху корите изсипваме сместа със спанака. Събираме краищата на кората, които са извън съда и ги навиваме навътре като ги набираме леко. Намазваме кората с жълтъка.
Отгоре поръсваме тарта с кашкавала. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на кашкавала.