Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Китайска супа с лапад и свинско

Китайска супа с лапад и свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Китайска супа с лапад и свинско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • свинско месо - 250 гр. от бут
  • рулца от раци - 8 бр.
  • лапад - 200 гр. попарен
  • фиде - 1 ч.ч.
  • целина - 1 стрък
  • зелен лук - 2 стръка
  • олио - 100 мл.
  • соев сос - 1 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 3 кубчета за бульона
  • гореща вода - 3 литра за бульона
  • чили сос - на вкус, при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме маринатата като смесим нишестето, джинджифила, захара, оцета и бялото вино. Разбъркваме добре.

Месото, нарязано на тънки ивички мариноваме в маринатата за няколко часа.

В тенджера разтваряме пилешкият бульон с врялата вода. Слагаме месото във врящия бульон и нарязаните на ситно зелен лук и целина. Добавяме олиото.

Прибавяме попарения, нарязан на ситно лапад. Оставяме да ври 15-20 минути и слагаме фидето. След 10 минути, преди да извадим от огъня, прибавяме нарязаните рулца от раци.

При сервиране поръсваме с чили сос по желание.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: