Постни сладки

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697339
12/04/2011
"Няма да повярвате колко вкусни са тези постни сладки - ще трябва да запретнете ръкави и да си ги приготвите сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 059
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте брашното, маслото, захарта и нишестето и добавете лимоновия сок, лимоновата кора и ванилията. Омесете на топка и поставете в хладилник за 1 час.

Загрейте предварително печката на 160-170 градуса. Оформете топчета с големина на орех от тестото и ги наредете в тава с хартия за печене. Притиснете топчетата в средата, така че да се получи кладенче до дъното.

Сложете наредените сладки във фризер за 10 минути, за да стегнат. След това ги изпечете за 15-тина минути до лек загар. Готовите сладки се охлаждат и се нареждат в поднос. След това ги поръсете с пудра захар.

За крема разбийте нишестето с лимоновия сок, солта и захарта. Сложете да заври на котлон до леко сгъстяване. Отнемете от котлона и добавете маргарина и лимоновата кора. Разбърква се и се охлажда, след което кладенчетата на постните сладки се пълнят с крема. Поднесете сладките на следващия ден.

Рейтинг

5 5
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
justsavage
justsavage
15.07.2018 22:10
:(
0
0
Тони
Тони
08.02.2016 23:02
За крема разбийте нишестето с лимоновия сок, солта и захарта. ????????????????
1
0
санди
санди
27.03.2013 20:27
ужас!!!
0
0