Зеле с месо на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
Зеле с месо на фурна1 / 2
21/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви70 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
"Има ли по-обичано зимно ястие от свинското със зеле"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 500 г
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина. Когато поомекне прибавете сол, черен пипер на вкус, червен пипер и чубрица.

Оставете да се задуши за още минута и изсипете в тава за печене. Върху зелето изсипете запърженото свинско. Разбъркайте и сложете да се пече за около половин час в умерена фурна.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: