Зеле с месо на фурна

ИларияИлария
Новак
205
21/04/2011
"Има ли по-обичано зимно ястие от свинското със зеле "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо41 439
  • Преглеждания за месеца808
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 500 г
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина. Когато поомекне прибавете сол, черен пипер на вкус, червен пипер и чубрица.

Оставете да се задуши за още минута и изсипете в тава за печене. Върху зелето изсипете запърженото свинско. Разбъркайте и сложете да се пече за около половин час в умерена фурна.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Petyo
Petyo
15.11.2011 12:14
Добре ми звучи всичко, но не трябва ли при запичането да и се сложи малко вода ?
9
1
Gabriela
Gabriela
12.11.2011 14:58
Тази рецепта ми харесва, направих я и стана страшно вкусно.
3
1