Начин на приготвяне
Поставете всички продукти (без галетата) в чопър или кухненски робот и смилайте, докато всичко се смели добре и сте получили ароматна свинска кайма.
Най-добре се получават, когато се използва свински котлет.
Готовата кайма разделяме на 10 еднакви части, всяка от която сплескваме леко. Оваляме обилно в галета, оставяме я върху намаслена тава или такава с хартия за печене, и с леко потопени ръце в галета натискаме до желаната от нас тънкост на шницелите. Аз ги изтъних доста, обожавам тънки шницели, но по желание може да ги направите и дебели.
Имайте предвид, че леко ще набухнат поради наличието на сода.
Изпечете на 180 градуса до готовност.
Изпичат се доста бързо, заради това ги наблюдавайте по-честичко.
Поднесете шницелите от месо на фурна с подходяща салата.