Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Шницели от месо на фурна

Шницели от месо на фурна

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Шницели от месо на фурна
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • свинско месо - 250 г, котлет
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • сол
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете всички продукти (без галетата) в чопър или кухненски робот и смилайте, докато всичко се смели добре и сте получили ароматна свинска кайма.

Най-добре се получават, когато се използва свински котлет.

Готовата кайма разделяме на 10 еднакви части, всяка от която сплескваме леко. Оваляме обилно в галета, оставяме я върху намаслена тава или такава с хартия за печене, и с леко потопени ръце в галета натискаме до желаната от нас тънкост на шницелите. Аз ги изтъних доста, обожавам тънки шницели, но по желание може да ги направите и дебели.

Имайте предвид, че леко ще набухнат поради наличието на сода.

Изпечете на 180 градуса до готовност.

Изпичат се доста бързо, заради това ги наблюдавайте по-честичко.

Поднесете шницелите от месо на фурна с подходяща салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: