ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан върху кисело зеле

Свински джолан върху кисело зеле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Свински джолан върху кисело зеле
09/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Всъщност може да сготвите свински джолан с кисело зеле и в средата на лятото, ако сте се погрижили за консервирате или замразите част от зелето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от джолан
  • зеле - 1 кисела зелка
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л. пълна
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции свинския джолан и на ситно една добре втасала кисела зелка. Наредете в тенджера ред зеле, ред месо и пак зеле. Овкусете с подправки и полейте с ½ чаша мазнина, запържена с червения пипер.

Налейте до половината на тенджерата равни части зелев сок и вода. Варете ястието на тих огън, докато остане почти само на мазнина. Може да се приготви по същата схема във фурна.

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: