Начин на приготвяне
Месото се нарязва на кубчета със страна 2-3 сантиметра. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Чушките се режат на ситно. Половината олио се загрява и се запържва месото до побеляване.
Вади се, а в тигана се долива останалото олио и в него се пържат лукът и чесънът до прозрачно. Добавят се чушките и се пържат 4 минути при непрекъснато бъркане.
Добавя се джинджифилът, лютият червен пипер, куркумата, кориандърът, кимът, солта и захарта и се разбърква. Добавят се доматите, нарязани на кубчета, заедно със сока от консервата и водата.
Разбърква се и се задушава под капак 7 минути на среден огън. Добавя се пилешкото месо и се задушава 7 минути. Сваля се от котлона, оставя се за 10 минути и се сервира.