Начин на приготвяне
Сложете бульона да заври. Нарежете лука и чесъна и ги запържете в сгорещеното олио за 5 минути или докато омекнат. Смесете кърито и брашното в дълбока купа.
Нарежете пилешкото месо на кубчета с приблизителна големина около 2.5 см и ги оваляйте в брашното.
Добавете месото и сместа с брашното в тигана и запържете за 3 минутки, като разбърквате. Измийте и нарежете кориандър (около 1 с.л.).
Добавете го къмм пилето заедно с горещия бульон и стафидите. Оставете сместа да заври, разбърквайки от време на време. Намалете температурата и след 10-тина минути махнете от огъня. Запечете бадемите в сух тиган. Изстискайте лимоновия сок.
Свалете готовото пилешко от котлона, добавете лимоновия сок, бадемите, киселото мляко, сметаната, сол и пипер. Загрейте отново, но не оставяйте да заври. Поръсете с кориандър и поднесете.