Пиле стю

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пиле стю1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр около 1.5 кг
  • бекон - 100 г
  • лук - 3 средноголеми глави
  • моркови - 2 бр
  • целина - 2 стръка
  • картофи - 2 бр
  • дафинови листа - 1 бр
  • бульон - 600 мл пилешки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете кожата на пилето. Осолете го и го оставете малко да попие подправката.

Сгорещете олиото и изпържете вътре бекона. Извадете го и в същата мазнина изпържете морковите нарязани на колелца и лукът, срязан направо на половина.

Когато зеленчуците омекнат ги сложете в дълбок съд, заедно с пилето, картофите /нарязани на кубчета/ и подправките.

Полейте с бульона и задушавайте на слаб огън, докато месото започне да се отделя от костите около 50 минути.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: