Начин на приготвяне
Отделете вътрешностите на пилето. Нарежете пилето на едри парчета и ги сложете във вряща подсолена вода, варете до омекване.
След около 30 минути от началото на варенето се добавят едро нарязаните гъби. Извадете свареното месо и го нарежете на дребни парчета. Смесете ги с гъбите, черен пипер и сол.
Разстелете половината от ориза на дъното на намазнена тава, върху него наредете месото и покрийте с останалия ориз. Полейте с 3.5 ч.ч. бульон от варенето на пилето.
Печете в умерено загрята фунра, докато оризът набъбне достатъчно и абсорбира течността. Залейте с разбитите в млякото яйца и щипка сол. Отгоре наредете нарязано на малки парченца масло.
Печете още 10-тина минути, за да хване заливката коричка. След това извадете от фурната и поръсете с кашкавала. Поднесете със салата по избор.