Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции, залейте го със студена вода и го сварете до омекване. Извадете го и го обезкостете. Докато обезкостявате пилето сварете едро нарязаните гъби в пилешкия бульон.
В дълбок съд смесете сварените и отцедени гъби, добавете накъсаното пилешко месо, сол и черен пипер. Намажете с олио дъното на подходяща тавичка. Отгоре разстелете половината от ориза, покрийте с месото и гъбите и завършете с останалия ориз.
Залейте продуктите с 3 1/2 ч.ч. бульон от варенето и печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато оризът поеме цялата течност (около 40 минути).
Извадете от печката, залейте със смес от разбити яйца и прясно мляко, добавете нарязаното на парченца масло и запечете още 15 минути огретена.
Преди поднасяне наръсете обилно с настърган кашкавал готовия огретен от пиле.