Огретен от пиле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Огретен от пиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. около 1.3 кг
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • гъби - 200 г
  • масло - 40 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 4 с.л. настърган
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, залейте го със студена вода и го сварете до омекване. Извадете го и го обезкостете. Докато обезкостявате пилето сварете едро нарязаните гъби в пилешкия бульон.

В дълбок съд смесете сварените и отцедени гъби, добавете накъсаното пилешко месо, сол и черен пипер. Намажете с олио дъното на подходяща тавичка. Отгоре разстелете половината от ориза, покрийте с месото и гъбите и завършете с останалия ориз.

Залейте продуктите с 3 1/2 ч.ч. бульон от варенето и печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато оризът поеме цялата течност (около 40 минути).

Извадете от печката, залейте със смес от разбити яйца и прясно мляко, добавете нарязаното на парченца масло и запечете още 15 минути огретена.

Преди поднасяне наръсете обилно с настърган кашкавал готовия огретен от пиле.

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: