Гъбен сос за пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
12/07/2017
"Този универсален сос за пържоли и всякакви меса стана тотален хит в сайта. Опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
116 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 578 473
  • Преглеждания за месеца22119
  • Преглеждания за седмицата11402
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена116

Необходими Съставки

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества
Пържоли

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се на пържола с гарнитура от пържени картофи.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 91
4 42
3 15
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Кали Анастасова
Много сполучлива рецепта, записвам си я домашния тефтер.
1
0
Потребител#206106
Като се посгъсти, се казва гъби каша. И в двата случая е прекрасен.
4
2
Кристина Кръстева
Пробвах тази рецепта. Уникално вкусно е!
3
0