Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Домашен пай от кайсии

Домашен пай от кайсии

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашен пай от кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Една от най-големите отплати за кулинарките е да видят усмихнатите и доволни лица на хората, насладили се на плодовете на техния труд Усмихнете се и вие!"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 200 г
  • нишесте - 50 г
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • лимонова кора - настъргана от 1 лимон
  • кайсии - 500 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме омекналoто масло със захарта.

Прибавяме яйцето, брашното, нишестето с бакпулвера и лимоновата кора, разбъркваме всичко добре.

Намазваме тавичка с масло и поръсваме с брашно. Сипваме тестото и отгоре нареждаме разполовени кайсии.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като изстине поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: