Начин на приготвяне
Омесете тесто от смлените предварително овесени ядки, кокосовото брашно, содата, яйцето, захарта и двата вида масло.
Разстелете го в във форма за пай върху хартия за печене и го сложете да се пече на 180 °C за около 15 минути.
Пасирайте сварената тиква и разбийте яйцата заедно със захарта.
Сипете 1 с.л. нишесте в прясното мляко и ги изсипете към пасираната тиква, след това изсипете яйчената смес, ванилията, канелата, стафидите, есенцията ром, джинджифила и карамфила. Разбъркайте добре всички продукти.
Залейте изпеченото тесто с тази смес и печете тиквения пай до златисто на 170 °C.
Извадете го и го поръсете с кокосови стърготини.
Насладете се на този домашен тиквен пай.