Начин на приготвяне
Обелената и надробена тиква се залива с прясното мляко и ври с портокаловата кора за аромат. Отцежда се и млякото се отделя.
Към тиквата се прибавя 40 грама масло и се оставя на огъня до сгъстяване. Поръсва се с пипер и сол.
В тиган се разтопява 40 грама масло и към него с разбъркване се прибавя брашното и половината от отделеното след варенето мляко, като се внимава сместа да е гладка.
Към нея се прибавя тиквеното пюре, смесва се кашкавала и жълтъците, индийското орехче, джинджифила и галетата.
Форма за кекс се намазва с олио, поръсва се с брашно и в нея се изсипва сместа. Слага се да се пече във фурната на водна баня и на 180 градуса за около час.
После се оставя за 5 минути да поизстине и се премества от формата в поднос.