Панирани миди

тинтин
Новак
27
637
2k
25/03/2011
"И замириса на море .... "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127 227
  • Преглеждания за месеца754
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме.

Слагаме ги в маринатата от: виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и солта за около 30 мин.

През това време приготвяме панировката: разбиваме яйцата с прясното мляко, брашното и солта. Получава се палачинково тесто.

Потапяме мидените ядки в панировката и след това овалваме в галетата. Пържим в олиото.

Масивен чугунен тиган 20 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивен чугунен тиган 20 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Удобен и качествен тиган за любимите ни ястия

Рейтинг

5 12
4 5
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Шеф на кухнята
Шеф на кухнята
02.08.2013 13:30
Стана дбре и не е сложно, но трябва повече лимонче!Може и при сервирането да се изцеди лимон или да се постави кръгце лимон във всяка порция. Добър апетит!Аз ще чакам оценката от журито - моето семейство.
4
2
мария
мария
27.06.2013 16:20
Страхотна рецепта.
3
0