Панирани миди с бира

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Панирани миди с бира1 / 2
13/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Мезе за приятели - най-вкусното допълнение към бирата, която пийваме под сянката на морето"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г, замразени
  • брашно - 3 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 50 г, разтопено
  • бира - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 200 мл вода и в нея сипваме мидите.

Варим 3 минути и ги прецеждаме.

От брашното, жълтъците и бирата правим гъста каша, в която овалваме мидите.

Панираме ги в маслото и ги сервираме със сос тартар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: