Фрикасе от миди

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Фрикасето от миди е много вкусно и подходящо за специален повод"

Необходими продукти

  • сметана - 100 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • миди - около 2 кг
  • магданоз - шепа
  • мащерка - клонче
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • лук - 1/2 глава
  • краве масло - 30 г
  • лимонов сок - от 1 цитрус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да приготвите рецептата за миденото фрикасе и без вино, заменяйки го със зеленчуков бульон.

Първо, почистете мидите добре, оставяйки ги в купа с подсолена вода. Остържете и изплакнете добре.

Разтопете маслото, добавете нарязаните лук и чесън. Гответе до полупрозрачност.

Добавете мащерката, сол и черен пипер.

Сипете мидите и захлупете с капак, оставете за 5 минути като разклащате. Махнете мидите, които не са се отворили.

Добавете сметаната, жълтъците, сока от лимон, магданоза, накълцан. Сложете чудното фрикасе да се готви на слаб котлон. Добавете мидите обратно, поръсете с магданоз.

Фрикасето от миди е много вкусно и подходящо за специален повод.

Ако обичаш фрикасе, това класическо пиле фрикасе или нашето агнешко фрикасе, са само за теб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: