Начин на приготвяне
Може да приготвите рецептата за миденото фрикасе и без вино, заменяйки го със зеленчуков бульон.
Първо, почистете мидите добре, оставяйки ги в купа с подсолена вода. Остържете и изплакнете добре.
Разтопете маслото, добавете нарязаните лук и чесън. Гответе до полупрозрачност.
Добавете мащерката, сол и черен пипер.
Сипете мидите и захлупете с капак, оставете за 5 минути като разклащате. Махнете мидите, които не са се отворили.
Добавете сметаната, жълтъците, сока от лимон, магданоза, накълцан. Сложете чудното фрикасе да се готви на слаб котлон. Добавете мидите обратно, поръсете с магданоз.
Фрикасето от миди е много вкусно и подходящо за специален повод.
Ако обичаш фрикасе, това класическо пиле фрикасе или нашето агнешко фрикасе, са само за теб.