Свинско фрикасе

Свинско фрикасе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ястие, с което сме израснали и което децата ни също трябва да познават и обичат - свинско фрикасе"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг бонфиле
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сметана - 500 мл
  • олио - 6 - 8 с.л.
  • кимион - на вкус, смлян
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете подготвеното свинско бонфиле на парченца, подправете го със сол и черен пипер на вкус, оваляйте го в брашното, изпържете го в половината загрято олио и го сложете настрана в чиния.

Запържете в останалото олио ситно нарязания лук, добавете накълцаните на ивици чушки и изпържете и тях.

Върнете месото, залейте със сметаната, поръсете с кимиона и задушавайте фрикасето на слаб огън около 30 мин.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: