Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват и почистват много добре. Слагат се в тенджера със студена вода. Варят се, като периодично се отпенват.
Прибавят се нарязаните на едро морков, целина и лук. Посолява се и се вари до пълното сваряване на месото.
След като месото се свари, се изважда, а бульонът се прецежда. Половината от бульона се охлажда.
Брашното се поставя в сгорещено олио и се разбърква до получаване на светлокремав цвят.
Разрежда се първо със студен бульон, а след това с горещ бульон, като непрекъснато се бърка с тел, за да не се образуват бучици.
Прибавя се бульон, докато се получи гъст сос, който се вари няколко минути и се отстранява от огъня.
Жълтъци се разбиват с прясното мляко и лимоновия сок. Прибавя се сметаната и пилешкото фрикасе се разбърква много добре.
Готовият сос се застройва с яйчно-млечната смес и се оставя отново да заври, след което се отстранява от огъня и се подправя с кравето масло.
При сервиране на вкусното фрикасе в чиниите се поставят две бутчета и се заливат със соса.
Бутчета фрикасе - невероятно апетитно!