Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Бутчета фрикасе

Мария БожиловаМария Божилова
Новак
611592k108
Бутчета фрикасе
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
30/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 бр. резен
  • пащърнак - 1 бр. корен
  • лук - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • сметана - 250 мл животинска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и почистват много добре. Слагат се в тенджера със студена вода. Варят се, като периодично се отпенват.

Прибавят се нарязаните на едро морков, целина и лук. Посолява се и се вари до пълното сваряване на месото.

След като месото се свари, се изважда, а бульонът се прецежда. Половината от бульона се охлажда.

Брашното се поставя в сгорещено олио и се разбърква до получаване на светлокремав цвят.

Разрежда се първо със студен бульон, а след това с горещ бульон, като непрекъснато се бърка с тел, за да не се образуват бучици.

Прибавя се бульон, докато се получи гъст сос, който се вари няколко минути и се отстранява от огъня.

Жълтъци се разбиват с прясното мляко и лимоновия сок. Прибавя се сметаната и пилешкото фрикасе се разбърква много добре.

Готовият сос се застройва с яйчно-млечната смес и се оставя отново да заври, след което се отстранява от огъня и се подправя с кравето масло.

При сервиране на вкусното фрикасе в чиниите се поставят две бутчета и се заливат със соса.

Бутчета фрикасе - невероятно апетитно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: