Мамина Питка

01/02/2011
"Няма по-вкусна питка от мамината!"
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 103
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментари14 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с топла вода, 1-2 с.л. брашно и се оставя на топло, за да се надигне. Смесват се яйцата (като се отделя единият жълтък) и останалите продукти. Към тях се прибавя и маята.

Замесва се тесто и се оставя да втаса.

След като втаса се премесва отново и се нарязва на малки топки, които се разстилат, нанизват се на руло, и се редят в тава.

Питката се намазва с жълтък и се оставя още веднъж да втаса. Посипва се с сусам и се пече в умерена фурна.

Рейтинг

5 21
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Албена Асенова
Всичко хубво,ама според мен маргарина е по-добре да се замени с краве масло.
0
0
Ваня Георгиева
Маргаринът къде се прибавя в тестото или накрая се маже като е изпечена?
0
0
Ваня Георгиева
В описанието е хубаво да не се пропуска че маята се активира със захар, пропуснали сте явно и маята не разбрах суха или прясна е.
0
0