Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питка»Питка Охлювчета

Питка Охлювчета

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Питка Охлювчета
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брашно - 900г - 1 кг
  • мая за хляб - 1 кубче
  • вода - 2 ч.ч. хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за плънката
  • яйца - 3 бр.
  • кози сирене - 250 - 300 г може и друго
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със солта и захарта разтваряме във водата.

В дълбок съд сипваме пресятото брашно, правим си кладенче и малко по малко добавяме маята.

Замесваме средно меко тесто, което оставяме на топло.

Като отмине половин час, разточваме кора, която намазваме със сместа от разбитите яйца с натрошеното сирене.

Навиваме си кората на руло и режем на парчета с дължина 3-4 см.

Подготвяме си тавичка, която сме покрили с хартия за печене или намазнили.

Подреждамe си парчетата, обърнати нагоре, на разстояние едно от друго, след което оставяме да втасат.

Остатъка от разбитите яйца и сирене изсипваме върху готовата питка.

Поставяме в загрята фурна и печем за около 30-35 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: