Начин на приготвяне
Маята заедно със солта и захарта разтваряме във водата.
В дълбок съд сипваме пресятото брашно, правим си кладенче и малко по малко добавяме маята.
Замесваме средно меко тесто, което оставяме на топло.
Като отмине половин час, разточваме кора, която намазваме със сместа от разбитите яйца с натрошеното сирене.
Навиваме си кората на руло и режем на парчета с дължина 3-4 см.
Подготвяме си тавичка, която сме покрили с хартия за печене или намазнили.
Подреждамe си парчетата, обърнати нагоре, на разстояние едно от друго, след което оставяме да втасат.
Остатъка от разбитите яйца и сирене изсипваме върху готовата питка.
Поставяме в загрята фурна и печем за около 30-35 минути.