Начин на приготвяне
Начукайте на ситно лешниците.
Сипете ги в купа и добавете към тях нескуика, канелата, натрошените бисквити и захарта, разбъркайте добре.
Размразете на стайна температура бутер тестото. Разточете го леко върху плот, поръсен с брашно.
Намажете кората с олио и поръсете равномерно със сладката смес.
Навийте на руло и го нарежете на кръгове с дебелина 1-1.5 см.
Сложете хартия за печене в тава и наредете бутер охлювчетата. Намажете ги добре с разбит жълтък.
Загрейте фурната на 180-200 градуса и изпечете охлювчетата до готовност - около 20-25 минути. Оставете да се охладят.
Сварете за около 5 минути сироп от захарта, водата и лимоновия сок.
Потапяйте охлювчетата в него и ги оставете да се напоят добре.
Сиропираните бутер охлювчета с лешници са чудни.