Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Сиропирани бутер охлювчета с лешници

Сиропирани бутер охлювчета с лешници

Сиропирани бутер охлювчета с лешници
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Страхотни сиропирани охлювчета, които да приготвите сами у дома Вижте как"

Необходими продукти

  • бутертесто - 500 грама
  • жълтъци - 1 за намазване
  • олио - за намазване
  • плънка
  • бисквити - 2 смлени (Закуска)
  • лешници - 3/4 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • нескуик - 1 с.л.
  • канела - 1 равна ч.л.
  • сироп
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2. 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте на ситно лешниците.

Сипете ги в купа и добавете към тях нескуика, канелата, натрошените бисквити и захарта, разбъркайте добре.

Размразете на стайна температура бутер тестото. Разточете го леко върху плот, поръсен с брашно.

Намажете кората с олио и поръсете равномерно със сладката смес.

Навийте на руло и го нарежете на кръгове с дебелина 1-1.5 см.

Сложете хартия за печене в тава и наредете бутер охлювчетата. Намажете ги добре с разбит жълтък.

Загрейте фурната на 180-200 градуса и изпечете охлювчетата до готовност - около 20-25 минути. Оставете да се охладят.

Сварете за около 5 минути сироп от захарта, водата и лимоновия сок.

Потапяйте охлювчетата в него и ги оставете да се напоят добре.

Сиропираните бутер охлювчета с лешници са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: