Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Пържени сиропирани охлювчета

Пържени сиропирани охлювчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пържени сиропирани охлювчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"За любителите на сиропирани десерти, всичко което сме потопили в захарен сироп трябва да бъде изядено !"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 3 с.л. пълни
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • За сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме киселото мляко, разбитото яйце, бакпулвера и солта, започваме да прибавяме брашното и замесваме средно меко тесто.

Разточваме го на тънка кора, около 2-3 мм. Изрязваме лентички с широчина 2 см и ги делим на две, като всяка лентичка да бъде дълга около 20 см. Навиваме лентичките на стегнато рогче или охлювче и ги изпържваме в сгорещеното олио и ги потапяме в студения сироп.

За сиропа:

Сваряваме водата със захарта и 5 минути след като започне да ври отсраняваме сиропа от котлона и го охлаждаме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: