Сиропирани пържени сладки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Сиропирани пържени сладки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Сиропирани пържени сладки, които ще разнообразят следобеда ви"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 3, 5 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • мая - 7 г суха
  • захар - 1 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1, 5 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • още
  • олио - 2 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, оформете кладенче и в него прибавете захарта и маята. Налейте водата на два пъти по 1 чаша при непрекъснато бъркане, до гладка лепкава смес. Покрийте тестото за сладки със стреч фолио и оставете да втаса за 1 час на стайна температура.

През това врече си пригответе сиропа, като смесите захарта и водата, поставете на котлона, бъркайте да се разтопи. Малко преди да започне да завира, прибавете лимоновия сок и ванилията, разбъркайте и премахнете от котлона, оставете на хладно място да се охлади.

За да оформете сладки топчета, ще са ви нужни пош и намаслена ножица.

Нагрейте олиото в дълбок и тесен съд и намалете огъня. Прибавете тестото в поша, с намаслената ножица изрязвайте топчета, директно върху врящото олио. Внимавайте!

Пържите от всички страни до златисто, извадете пържените сладки с помощта на решетъчна лъжица, и ги пуснете в сиропа, разбъркайте и оставете за 3 минути в него, след което ги изваждате в подходяща чиния.

Така процедирате с всичкото тесто. Сервирайте сиропираните сладки, поръсени с канела, пудра захар или гарнирате с топинг шоколадов, ягоди или боровинки или стрити ядки от шам-фастък, лешници или орехи.

Сиропирани пържени сладки за радост на малки и големи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: