Начин на приготвяне
В купа си поставяме топлото прясно мляко заедно със захарта и прибавяме маята.
В друга купа си пресяваме брашното, добавяме щипка сол, разбитите яйца и олиото. Добавяме и разтворената мая, захарта и си замесваме тесто за кифлички.
Тестото го оставяме на топло място, за да си удвои обема като го завиваме в кърпа.
След като е готово, разделяме на 5 равни части и ги оформяме на топчета. Всяко топче го разточваме и го разделяме на 8 триъгълни части.
Във всяко едно поставяме сладкото и завиваме на кифлички.
В тава, която сме намазали с олио, ги подреждаме, поръсваме със захар и оставяме така за 20 минути.
Печете домашните кифлички в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Приготвяме си сиропа, като в тенджера прибавяме захарта, водата и лимоновия резен. Варим сироп 5 минути след завирането му.
Вземаме всяка една студена кифличка, за кратко потапяме от всички страни и подреждаме в подходящ съд.
Сиропираните сладки кифлички колкото повече стоят, толкова по-меки стават.