Начин на приготвяне
Сипете маята в затопленото прясно мляко и малко от захарта. Разбъркайте и оставете да се активира.
Отделно пресейте брашното с щипка сол. Добавете към него олиото, разбитите яйца, маята и захарта, постепенно замесете меко тесто.
Увийте тестото със стреч фолио и го оставете на топло, за да втаса. Готовото тесто разделете на 5 части и оформете на топчета.
Всяко едно топче разделете на кора. Нарежете кората на 8 триъгълника, като във всеки слагате от сладкото. Завийте на кифлички.
Намазнете тава и наредете кифличките. Оставете да втасат за 20 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете кифличките до приятен кафяв загар.
Междувременно сипете водата, резена лимон и захарта в тенджерка. Сварете захарен сироп, като засечете 5 минути от кипването.
Още горещи, потопете кифличките в горещия сироп за кратко. Подредете ги в тава и поръсете с кокосови стърготини.
Малките сиропирани кифлички са готови.