Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Малки сиропирани кифлички

Малки сиропирани кифлички

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Малки сиропирани кифлички
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
40
"Влюбихте се в тях още в мига, в който ги видяхме на снимките, за които благодарим на Мария"

Необходими продукти

  • брашно - 700 грама
  • яйца - 2 броя
  • захар - 100 грама
  • олио - 200 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • суха мая - 7 грама
  • сладко от сини сливи - 1 бурканче
  • сироп
  • вода - 300 мл
  • захар - 200 грама
  • лимони - 1 резен
  • кокосови стърготини - 50 грама за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете маята в затопленото прясно мляко и малко от захарта. Разбъркайте и оставете да се активира.

Отделно пресейте брашното с щипка сол. Добавете към него олиото, разбитите яйца, маята и захарта, постепенно замесете меко тесто.

Увийте тестото със стреч фолио и го оставете на топло, за да втаса. Готовото тесто разделете на 5 части и оформете на топчета.

Всяко едно топче разделете на кора. Нарежете кората на 8 триъгълника, като във всеки слагате от сладкото. Завийте на кифлички.

Намазнете тава и наредете кифличките. Оставете да втасат за 20 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете кифличките до приятен кафяв загар.

Междувременно сипете водата, резена лимон и захарта в тенджерка. Сварете захарен сироп, като засечете 5 минути от кипването.

Още горещи, потопете кифличките в горещия сироп за кратко. Подредете ги в тава и поръсете с кокосови стърготини.

Малките сиропирани кифлички са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: