Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, след което ги сварете в подсолена вода за 20-тина минути.
Отцедете и ги намачкайте с вилица, оставете да се поохладят. Добавете към тях белтъка от яйцата и маслото. Разбъркайте.
Пресейте брашното върху кухненския плот с 2 щипки сол. Сипете към него картофената смес и накрая добавете настъргания кашкавал. Постепенно замесете тесто.
Поръсете още малко брашно на плота и разточете картофеното тесто до получаване на кора с дебелина 5 мм.
След това нарежете на лентички, широки около 10 см, а тях нарежете на триъгълничета.
Всеки триъгълник завийте на кифличка.
Сложете хартия за печене в тава и наредете кифличките. Намажете ги с жълтъка, който сте разбили с лъжица мляко. Поръсете със семена по избор - в случая маково и тиквено.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете малките кифлички до готовност.
Малките кифлички с картофи и масло са готови.