Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Малки кифлички с картофи и масло

Малки кифлички с картофи и масло

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Малки кифлички с картофи и масло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Тези малки картофени кифлички ще ви заситят чак до късните вечерни часове"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • картофи - 3 броя (300 грама)
  • масло - 200 грама
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • кашкавал - 150 грама
  • брашно - 250 грама
  • сол - 2 - 3 щипки
  • За украсата
  • маково семе
  • тиквено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, след което ги сварете в подсолена вода за 20-тина минути.

Отцедете и ги намачкайте с вилица, оставете да се поохладят. Добавете към тях белтъка от яйцата и маслото. Разбъркайте.

Пресейте брашното върху кухненския плот с 2 щипки сол. Сипете към него картофената смес и накрая добавете настъргания кашкавал. Постепенно замесете тесто.

Поръсете още малко брашно на плота и разточете картофеното тесто до получаване на кора с дебелина 5 мм.

След това нарежете на лентички, широки около 10 см, а тях нарежете на триъгълничета.

Всеки триъгълник завийте на кифличка.

Сложете хартия за печене в тава и наредете кифличките. Намажете ги с жълтъка, който сте разбили с лъжица мляко. Поръсете със семена по избор - в случая маково и тиквено.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете малките кифлички до готовност.

Малките кифлички с картофи и масло са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: