Начин на приготвяне
Затопляме млякото и сипваме маята вътре. Добавяме 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за 10 минути.
Пресяваме брашното в купа, добавяме млякото с маята, захарта, солта, яйцето, ванилията, лимонената захар и маслото. Омесваме меко тесто, покриваме го с фолио и го оставяме за 1 час да втаса.
След това разточваме тестото на кръгла кора и я разрязваме на 12 триъгълни парчета. Поставяме в широката част на всяко парче по 1 ч.л. шипков мармалад, навиваме на кифличка и подреждаме в тава.
Оставяме кифличките с мармалад за 30 минути да се надуят още.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разбиваме жълтъка, олиото, млякото, ванилията и пудрата захар. Намазваме всички кифлички и печем около 25 минути.