Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с масло и шипков мармалад

Кифлички с масло и шипков мармалад

Кифлички с масло и шипков мармалад
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пухкави кифлички с мармалад - припомнете си ги от едно време"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • мляко - 1 ч.ч. прясно
  • мая - 1 пакетче, суха
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • лимонена захар - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 100 г меко
  • шипков мармалад - 1 бурканче
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • мляко - 1 ч.л. прясно
  • олио - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото и сипваме маята вътре. Добавяме 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за 10 минути.

Пресяваме брашното в купа, добавяме млякото с маята, захарта, солта, яйцето, ванилията, лимонената захар и маслото. Омесваме меко тесто, покриваме го с фолио и го оставяме за 1 час да втаса.

След това разточваме тестото на кръгла кора и я разрязваме на 12 триъгълни парчета. Поставяме в широката част на всяко парче по 1 ч.л. шипков мармалад, навиваме на кифличка и подреждаме в тава.

Оставяме кифличките с мармалад за 30 минути да се надуят още.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Разбиваме жълтъка, олиото, млякото, ванилията и пудрата захар. Намазваме всички кифлички и печем около 25 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: