Начин на приготвяне
Тези бутер охлювчета с течен шоколад се правят много лесно, защото използвах готово бутер тесто.
Ако имате желание и време, бихте могли и да направите домашно такова. Не е изобщо трудно, но отнема повече време.
Изваждам бутер тестото от фризера и го оставям на стайна температура половин час предварително.
Разточвам листа със силиконова точилка. С остър нож го разделям на две половини. Запопвам с първият малък лист. Намазвам навсякъде, но не много дебел слой с течен шоколад.
От долната хоризонтална страна започвам да навивам нагоре, докато не мина целият бутер лист. След това с остър нож го разрязвам на филийки.
Получавам се охлювчета, които нареждам в тавичка за печене. Всяко от тях намазвам със смес от разбит жълтък и прясното мляко.
Сладките бутер охлювчета се пекат на 160 градуса за около 20 минути.
Щом са готови и ги извадите от фурната, ги поръсете с пудра захар.
Тези охлювчета от бутер тесто са страхотна бърза закуска!