Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Бутер охлювчета с течен шоколад

Бутер охлювчета с течен шоколад

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Бутер охлювчета с течен шоколад
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Има само едно по-хубаво нещо то бутер охлювчета за закуска - бутер охлювчета с шоколад за закуска"

Необходими продукти

  • бутер тесто - 500 г
  • течен шоколад - 200 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване ( по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези бутер охлювчета с течен шоколад се правят много лесно, защото използвах готово бутер тесто.

Ако имате желание и време, бихте могли и да направите домашно такова. Не е изобщо трудно, но отнема повече време.

Изваждам бутер тестото от фризера и го оставям на стайна температура половин час предварително.

Разточвам листа със силиконова точилка. С остър нож го разделям на две половини. Запопвам с първият малък лист. Намазвам навсякъде, но не много дебел слой с течен шоколад.

От долната хоризонтална страна започвам да навивам нагоре, докато не мина целият бутер лист. След това с остър нож го разрязвам на филийки.

Получавам се охлювчета, които нареждам в тавичка за печене. Всяко от тях намазвам със смес от разбит жълтък и прясното мляко.

Сладките бутер охлювчета се пекат на 160 градуса за около 20 минути.

Щом са готови и ги извадите от фурната, ги поръсете с пудра захар.

Тези охлювчета от бутер тесто са страхотна бърза закуска!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: