Начин на приготвяне
В затопленото мляко сипваме маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Покриваме и оставяме да шупне.
Прибавяме 4 яйца, олиото, солта и постепенно добавяме брашното и бакпулвера.
Замесваме меко тесто, което оставяме покрито да втаса, докато утрои обема си.
Разточваме тестото на не много тънка кора, която намазваме обилно с размекнатото масло. Равиваме на руло и леко усукваме, като изтегляме тестото.
С остър нож режем на шайби с дебелина 3 см и ги подреждаме в подходяща тава застлана с хартия за печене. Оставяме да втаса отново за 30-40 минути.
Намазваме втасалата питка с разбито яйце и я поръсваме със семена.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. Вадим и покриваме за кратко.