ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле с картофи и сос от зеленчуци

Пиле с картофи и сос от зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Пиле с картофи и сос от зеленчуци1 / 2
17/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 парчета
  • картофи - 500 г
  • зехтин
  • лук - 1 голяма глава, за зеленчуковия сос
  • чесън - 4 скилидки
  • гъби - 3 печурки
  • моркови - 1 брой
  • червени чушки - 1/2
  • домати - 2 броя или 200 мл доматен сос
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица - стръкче прясна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги сварете във вода. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета. Извадете от бульона полусвареното месо и го сложете в намаслена тавичка. Подредете картофите около месото и запечете в загрята до 220 градуса фурна.

Всички продукти за соса нарежете и сложете в блендер. Овкусете с подправките, добавете и брашното, бульона, след което пюрирайте. Щом се запекат картофите и започнат да омекват залейте внимателно със соса и разбъркайте между месото и картофите.

Най-накрая поръсете с прясно смлян черен пипер и печете още около 20 минути или до сгъстяване на соса. При сервиране поръсете със свежи подправки на вкус.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: