ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с парено тесто

Банички с парено тесто

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
664
958
531
Банички с парено тесто
26/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции30

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тенджера изливаме млякото, водата и маслото. Посоляваме и щом течността заври, сипваме по малко брашно, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица, докато тестото e достатъчно гъсто и започне да се отделя от стените на тенджерата.

Махаме от котлона и оставяме да се поохлади. Прибавяме 4 яйца едно по едно, като не преставаме да бъркаме. След като сместа поеме всички яйца, разточваме полученото тесто върху намазана с масло повърхност на лист с дебелина половин см.

Плънката приготвяме, като към натрошеното сирене прибавим разбитото яйце.

Нарязваме разточеното тесто на квадрати и ги пълним с предварително приготвената плънка.

Прищипваме срещуположните краища, така че да се образуват триъгълници.

Намазваме с разбито яйце и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: