Банички с парено тесто

26/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции30
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 164
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера изливаме млякото, водата и маслото. Посоляваме и щом течността заври, сипваме по малко брашно, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица, докато тестото e достатъчно гъсто и започне да се отделя от стените на тенджерата.

Махаме от котлона и оставяме да се поохлади. Прибавяме 4 яйца едно по едно, като не преставаме да бъркаме. След като сместа поеме всички яйца, разточваме полученото тесто върху намазана с масло повърхност на лист с дебелина половин см.

Плънката приготвяме, като към натрошеното сирене прибавим разбитото яйце.

Нарязваме разточеното тесто на квадрати и ги пълним с предварително приготвената плънка.

Прищипваме срещуположните краища, така че да се образуват триъгълници.

Намазваме с разбито яйце и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар