Ризото с патешки фенер

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
296
50
810
29/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 346
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките фенери се измиват добре и се слагат да врат в 3 и 1/2 литра вода. След това изваждаме месото и прецеждаме бульона. Нарязваме лука и гъбите и ги задушаваме в мазнина.

Прибавяме ориза, граха и доматите. Наливаме малко от бульона и оставяме гозбата да къкри няколко минути на котлона, докато продуктите омекнат.

След това прехвърляме сместа в тава и отгоре слагаме фенерите. Доливаме около 1 и 1/2 ч.ч. от бульона и поръсваме с подправки. Печем в загрята фурна, докато гозбата се сгъсти.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар