Пирожки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Пирожки
05/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10 бр.
"Трябва да ти опитате, за да разберете защо всички се прехласват по пирожките!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч. свинска мас неразтопена, може и краве масло
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 200 г
  • мазнина - 30 г краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се обърква заедно със солта и содата бикарбонат. Към пресятото брашно се добавят киселото мляко и свинската мас. Омесва се меко тесто, което се разделя на 8-10 топчета.

Сиренето се натрошавa в купа и се обърква заедно с едно яйце и белтъка от второто. Тестените топчета се разточват на питки, в средата на които се слага от плънката. Прегъват се на 2 и се притиска по края.

Пирожките се мажат с жълтък и се пекат в намазана с масло тава.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: