Начин на приготвяне
Леко затоплете прясното мляко и натрошете живата мая в него. Леко разбъркайте и изчакайте да шупне.
Пресейте брашното с бакпулвера и направете кладенче в средата му. Сипете вътре шупналата мая и останалите продукти (без 1 лъжица от белтъка), замесете постепенно меко тесто.
Намаслете купа и сложете вътре топката тесто. Покрийте и сложете на топло да втаса до удвояването на обема.
Набрашнете плота. Разточете втасалото тесто до получаване на кора с дебелина около 6-7 мм.
Изрежете кръгчета с диаметър 6 см и в средата на всяко едно слагайте от плънката - смесени кашкавал и сирене. Намажете ръбчетата с отделения разбит белтък и притиснете като мидичка.
Намазнете тава за печене и наредете пирожките вътре. Намажете ги с прясно мляко с помощта на четка.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете пирожките до готовност.
Арабските пирожки с плънка са много вкусни.