Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Бутерки с плънка от гъби

Бутерки с плънка от гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Бутерки с плънка от гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"С готово бутер тесто е лесно - раз-два и вкусните бутерки с плънка от гъби са на трапезата ви буквално за минути"

Необходими продукти

  • бутертесто - 2 листа охладено
  • гъби - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • мащерка - 1/4 ч.ч. прясна или сушена
  • зехтин - 3 с.л.
  • оцет - 1 1/2 с.л. балсамов
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • яйца - 1 брой, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете ситно праза и гъбите.

Загрейте в тиган на котлона няколко с.л. мазнина и запържете първо праза, а после добавете скълцания чесън и гъбите, разбъркайте добре и добавете мащерката и балсамовият оцет.

Оставете да се задушат до пълна готовност и водата им да изври. След това снемете от котлона, оставете да се охлади и разбъркайте с настъргания кашкавал.

Листата бутер тесто разрежете на квадрати или правоъгълници. Във всеки разпределете по дължина от плънката и загънете, като притиснете леко краищата.

По повърхността на всички готови бутерки с плънка от гъби направете леки успоредни разрези с нож.

Намажете бутерките с разбито яйце с малко мазнина и пъхнете да се изпекат в умерено загряна фурна.

Вкусни бутерки с гъби!

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: